Aminorūgštys

Aminorūgštys yra baltymų sudedamoji dalis. Aminorūgščių molekulės tarpusavyje jungiasi ir sudaro įvairias grandinines struktūras (peptidus), suteikiančias skirtingų rūšių – kaulų, plaukų arba nagų – baltymams specifines savybes. Aminorūgštys – pagrindinis baltymų sintezės komponentas. Baltymų sintezė labai svarbi gyvybės palaikymui, nes ląstelės žūsta ir turi būti pakeičiamos naujomis. Aminorūgščių kompleksai sporte naudojami siekiant greitesnio atsigavimo po treniruotės (superkompensacija). Indeksas (pvz. Amino 2700) nurodo ne tik aminorūgščių koncentraciją porcijoje (2,7g), bet ir per kokį laiką jos bus pasisavinamos, tai ypač svarbu potreniruotinio anabolinio lango periodu. Mokslininkai nustatė, jog užgeriant aminorūgštis 7 procentų gliukozės tirpalu iškart po treniruotės (pvz. 1 valgomasis šaukštas gliukozės (14g) ištirpinama 200ml vandens ir šiuo tirpalu užgeriamos aminorūgštys), anabolizmo lygis gali pakilti 400% sekančioms 2 valandoms – o juk šito ir siekia atletai. 

Nėra jokių prekių, atitinkančių pasirinkimą.
Visos teisės saugomos 2022 Visos teisės saugomos.